Advertentie

Artikel

Skype lanceert automatische vertaler Translator in Windows 8.1

Sophie Notten

Gepubliceerd

Microsoft is begonnen met de registratie voor Skype Translator. Ongeveer zes maanden na de presentatie van het prototype, kunnen gebruikers zich aanmelden voor een preview van de real-time vertaler voor gesprekken en chatberichten. In eerste instantie wordt de functie alleen gelanceerd in Skype voor Windows 8.1.

De vertaling van de brontaal naar de gewenste taal wordt uitgevoerd door vertalingssoftware. Skype Translator toont de vertaalde zinnen als ondertitels in je video-oproep.

Skype lanceert automatische vertaler Translator in Windows 8.1

Zoals eerder vermeldt, is de feature aanvankelijk alleen beschikbaar voor Windows 8.1. Skype Translator ondersteunt vertalingen vanuit het Duits, Engels, Spaans, Frans, Russisch, Chinees, Portugees en Arabisch. Microsoft voegt daar later andere talen aan toe.

Deelname aan de preview-versie van Translator is gratis, maar Microsoft liet dit voorjaar weten dat gebruikers in de toekomst wel moeten betalen voor de software. Het aantal plaatsen is beperkt, dus inschrijving is verplicht, en Microsoft kiest de deelnemers vervolgens zelf. Wanneer Skype Translator verschijnt, is nog niet bekend.

Lees ook:

Bron: Skype